Известие

Collapse
No announcement yet.

Относно покупка на 145-поддръжка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Относно покупка на 145-поддръжка

Здр. на всички.Въпроса ми е следния: искам да си купя 145 алфата,но незнам въобще как са като здравина,поддръжката,цените на частите как са им.Интересуваме по скоро далии им е скъпа поддръжката,често ли създават проблеми,окачването държи ли ,въобже ме интересува като цяло скъпо ли е да караш алфата 145 примерно 1.3двигател искам до 100 коня макс,тъй като в момента нямам много високи доходи и неискам да ме набутва често,колко горе долу на месец ходи за поддръжка в пари,абе такива работи ме интересуват.Иначе мога да дам до 4000лв за кола

Ама то кой знае каква голяма разлика при мотор 1.3 1.6 1.8 няма в поддръжката....Нито в разхода на гориво....Кво друго да ти кажа има толкова мн изписано по тая тема.....Дори да не ровиш в търсачката.....Просто сядаш пред компа и си цъкаш 1,2,3 теми...те водят към други, те пък към други...на следващия ден пак така и полека лека научаваш много неща и едновременно и мн глупости .... Надявам се скоро да се присъединиш в отбора

П.С. "често ли създават проблеми"
    Ей на тоя въпрос колега.....отговор за никоя кола втора употреба няма ......КЪСМЕТ....

Примерно аз имам моята кола от повече от 9 месеца и нищо не съм поправял по нея (живот и здраве).....и да речем утре я продам за да си купя друга...ами практически аз ще съм на доволния потребител на тази марка, защото не ми е създавала проблем никога докато съм я имал....Други пък си ремонтират Алфите често и изказват негативни мнения....Общо взето всички си мислят че Алфите се трошат (тва е тайна разработка на военните)...........Ама може и да не се строшат....Нали ти казвам..КЪСМЕТ
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
    Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Тук ще добиеш представа за цените
      http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=2521
      Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
      sigpic

Comment

Re: Относно покупка на 145-поддръжка

Първоначално публикувано от valioboy
        Здр. на всички.Въпроса ми е следния: искам да си купя 145 алфата,но незнам въобще как са като здравина,поддръжката,цените на частите как са им.Интересуваме по скоро далии им е скъпа поддръжката,често ли създават проблеми,окачването държи ли ,въобже ме интересува като цяло скъпо ли е да караш алфата 145 примерно 1.3двигател искам до 100 коня макс,тъй като в момента нямам много високи доходи и неискам да ме набутва често,колко горе долу на месец ходи за поддръжка в пари,абе такива работи ме интересуват.Иначе мога да дам до 4000лв за кола
        За всички тия неща дето си питал еднозначен отговор никой не може да ти даде. Седни и попрочети малко из раздела, ще добиеш представа за модела. Такива теми има поне 50.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Колега аз карах 145 1.6 ТС близо една година. За тази година мога да кажа че извадих късмет с колата, не съм имал никакви проблеми. За смяна на масло към 80 лв мисля че беше. Ангренаж към 400лв(ролки, работа и т.н) Предни и задни накладки ми излязоха към 100лв, предните дискове към 50-60лв. По окачването съм сменял един носач за 70лв и тампон на амортесьор-25лв. Разхода ми беше м/у 11 и 14 градско в зависимост от задръстване и настъпване.
          Всичко си е до късмет да уцелиш читава кола и да нямаш проблеми. Иначе си правиш обслужването и само караш.
          Успех с покупката
          Alfa Romeo 145 1.6TS - бившата
          Audi A4 Avant 1.8T 00'- настоящата

Comment

Ако ти трябва 1.3 95 година, аз мисля да се разделям с нея срещу 2000 лв.

Alfa Romeo 145 1.3 Boxer, Fiat Uno 1.1 Fire, Fiat Ducato 2.5 D - Camping car

Comment

Успех, аз за сега да се нарече "големи" проблеми нямам Окачването е здраво и стегнато... често се износвали задните тампони на предния носач (така казаха при реглажа), тфа е за окачването. Иначе другото са си консумативите. Успех!
              Alfa Romeo 145 1.3 Boxer

Comment

145 1.6 взех я обслужена и вече15000 клм. без ремонти
                Алфа Ромео 145 1.6 Boxer

Comment

145

имаш ЛС
                  Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
                  За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

Идеални размери,много нервна,никак не отстъпва по динамика и аеродинамика на автомобили от по-високи класове-дори се гаври с тях,чуството е уникално.Това е автомобил с темперамент и характер.Ходовата част е сравнително издръжлива и не много скъпа за подръжка/личен опит/.Вземи и усети!!!

145 1.6 TS - 119 000 km.

Comment

ако искаш да не даваш много пари за гориво - вземи си 1,9jtd - в най-лошия случай харчи 7/100. Иначе с климатик, смесено градско/извънградско - 5,6/100. Аз като купих моята сммених всички консумативи и сега само карам. Вече 5000 км за два месеца и половина - никакви проблеми. Относно возията - лекичка, бързо се набира, бързо спира, доста си друса. Не е за дълги пътувания, но за къси и средно дълги (100 - 200 км) разстояния си е ОК. Единствено не знам, дали ще ти стигнат паричките за 1,9 jtd....
                      AR 166 2,4 jtdm
                      NT II 2,7 tdi
                      Peugeot 206 1,1
                      AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

Първоначално публикувано от valioboy Покажи съобщение
                        Мисля, че отговора за теб е 1,9ТД, щото за 1,9ЖТД не ти достигат около 2- 3 бона. От бензиновите мотори няма икономичен. Ако си мислиш, че 1,3 боксер или 1,4 ТС харчат по-малко от другите, сериозно се лъжеш. Нема начин да слезеш под 10 радско, освен ако не слезеш да я буташ. ТД-то май е идеално за "муле" - по-евтинко обслужване, по-иконом., но е пълен мъртвец в сравнение с ЖТД и бензините. Ти си решаваш кво искаш - да върви, или да не арчи
                        (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Първоначално публикувано от trouble Покажи съобщение
                          Ама то кой знае каква голяма разлика при мотор 1.3 1.6 1.8 няма в поддръжката....Нито в разхода на гориво....Кво друго да ти кажа има толкова мн изписано по тая тема.....Дори да не ровиш в търсачката.....Просто сядаш пред компа и си цъкаш 1,2,3 теми...те водят към други, те пък към други...на следващия ден пак така и полека лека научаваш много неща и едновременно и мн глупости .... Надявам се скоро да се присъединиш в отбора

П.С. "често ли създават проблеми"
                          Ей на тоя въпрос колега.....отговор за никоя кола втора употреба няма ......КЪСМЕТ....

Примерно аз имам моята кола от повече от 9 месеца и нищо не съм поправял по нея (живот и здраве).....и да речем утре я продам за да си купя друга...ами практически аз ще съм на доволния потребител на тази марка, защото не ми е създавала проблем никога докато съм я имал....Други пък си ремонтират Алфите често и изказват негативни мнения....Общо взето всички си мислят че Алфите се трошат (тва е тайна разработка на военните)...........Ама може и да не се строшат....Нали ти казвам..КЪСМЕТ
                          я кажи за тия 9 месеца колко хиляди километра си минал с нея щото и това е много важно и на дедоо ладата не се чупи

Comment

Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
                            Мисля, че отговора за теб е 1,9ТД, щото за 1,9ЖТД не ти достигат около 2- 3 бона. От бензиновите мотори няма икономичен. Ако си мислиш, че 1,3 боксер или 1,4 ТС харчат по-малко от другите, сериозно се лъжеш. Нема начин да слезеш под 10 радско, освен ако не слезеш да я буташ. ТД-то май е идеално за "муле" - по-евтинко обслужване, по-иконом., но е пълен мъртвец в сравнение с ЖТД и бензините. Ти си решаваш кво искаш - да върви, или да не арчи
                            ЖТД за 5-6 може да се намери .За 3месеца успях да строша само компресора на климатика.РАЗХОД-6,5 с въпросния климатик преди ОБД намесата.Сега може да гори мноооооооооого нофта , може и малко, така че много късмет - бензин , дизел ,важното е да е читав
                            145 1,9 JTD [6:06:37 AM] emigranta_de каза: a JTD varvat mnogo . Печка POWER

Comment

Working...
                            X